Popularni postovi

Miris za pazuhe iz prirode

 Mirisi su u prirodi i treba ih koristiti.Na primjer ako imamo često problem sa neugodim mirisom znoja ispod pazuha tu imamo više rješenja.Ali ono najjednostavnije je priroda.kako?Jednostavno je.trebate imati u vazni ili u bašti biljke ruzmarin,lavandu ili žalfiju.Dovoljan je jedan list od ovih biljaka  koji će vam pomoći da danas imate ugodan miris u pazuhu bez drugih dodataka a nije opasan po tijelo.Jer u ovim kupovnim se nalaze razni potrovi za čovjeka kao što je aluminijum.Od aluminijuma čovjek postane zaboravan i tu su razne bolesti poznate.Zato samo provućete list ispod pazuha ili zadržite malo i provućete dok je stisnuta ruka uz tijelo i to je to.

 Ruzmarin



Tags:miris pazuha,prirodni miris,

Trigliceridi

Trigliceridi mogu izazvati razne tegobe.zato je bolje na vrijeme preduzeti ono što majka priroda nudi dobro je odmah isprobati.
Jedan od recepata je upravo ovdje:
uzeti po 50 grama 
artičoke
čička korijena
koprive-žare
i kunice-stolisnika

Sve navedeno je potrebno staviti u jednu teglu od 2 litra  te ove trave potopiti sa litrom 40% alkohola ili domaće rakije prave,da odstoji na suncu 20-tak dana.Pije se u kapima 3 puta dnevno po 25 kapi uz malo vode.
Trigliceridi će se istopiti i doći u normalu već za 15-20 dana.

tags:trigliceridi,recepti,

Visok pritisak

Visok pritisak i ishrana

Visok pritisak se može skinuti promjenom ishrane.Ako smanjite unos soli tada je potrebno pojačati unos kalija,jer nedostatakkalija može biti opasan po zdravlje.Kalijuma ima u voću i povrću i to
bananama,jabukama,narandže,kupus,paradajz,špargle te u algama ali u proizvodu od divljih jabuka-sirćetu.
Dobro je smanjiti unos kafe ili prestati piti kafu,ali tu su i gazirana pića,čokolade,alkohol,sve to smeta organizmu i povećava pritisak.Korisno bi bilo opredijeliti se za prirodne šećere jer oni drugi su opasni.
Osim hrane izbjegavati vruće kupke,saune vruća voda i para dižu pritisak.

tags:visok pritisak,hrana,sauna,kafa,šećer,






Gavezova mast

Gavezovu mast ili mehlem ili melem od gaveza možete napraviti i kod kuće.Gavez sadrži karotin, alkaloide, tanine, glikozide, sluzi, smole, eterično ulje, no najvažniji njegov sastojak je alantoin.A pravi recept je tu.Potrebno je pola kg masti,300 grama gavezovog korijena i 50 grama gavezovih listova,šoljica maslinovog ulja i malo narezati pčelinjeg voska.Pravi se iz dva puta.Jer kada se sastavi maslo i gavez te kada prokuha ostavi se 24 sata da odstoji poslije se dodaju ostali sastojci i cijedi se na kraju te sipa u posudice.Drži se u frižideru.
Dobro je mazati gdje je kost napukla ili slomljena,zarastanje tkiva,bolova u kičmi itd.
Ovako se pravi gavezova mast.

Tags:gavezova mast,mehlem,melem,

Probava

Narodna medicina pomaže koliko može , iako se rijetko tko sjeti starih liječenja loše probave.
Za lošu probavu potreban nam je  bijeli sljez s medom i s time napraviti čaj koji se pije tri puta na dan i to 40 dana da se koristi.
Uzeti  20 gr.bijelog sljeza na pola litra vode i 12 sati se kvasi  i pusti da provrije te se doda još 2 kašike meda i kuha do 5 minuta.Ovim se probava izvanredno popravlja.




Uz ovaj lijek na stomaku uvijek nešto toplo držati ili utopljavati vunenom odjećom.Recept je koristan i kod bolesti u prsima.


tags:probava,čaj,prsa,sljez,med,narodna medicina,