Popularni postovi

Hemoroidi


Hemoroidi:

hemoroidi znaju biti bolni ali ne uvijek,samo kada se upale.Hemoroidi to su proširene vene i arterije koje su smještene ispod sluzokože krajnjeg dijela debelog crijeva. 


Najčešće se ne ispoljavaju nikakvim simptomima i nisu bolni. Svaki simptom (bol, krvarenje,ispadanje,vlaženje,slivanje sluzi, sekundarna anemija) upućuje na to da je došlo do poremećaja, na primjer, tromboze ili upale. 

Loša hrana dovodi do nepravilnog rada i pražnjenja crijeva, što na kraju rezultira pojavom hemoroida. 

Pravilna prehrana treba da vam bude prvi korak u prevenciji pojave hemoroida. Bitno je da u što većoj mjeri smanjite unos brze hrane u organizam, a da jedete hranu koja u sebi sadrži puno prirodnih vlakana.

Hemoroidi su veći ili manji čvorići proširenih vena koje na granici kože i sluzokože pri otvoru gužnjaka stvaraju krvne sudove pripadnice dviju bezlisnih venskih spletova u tom području.

Dobro je znati da puno sjedenja ali i stajanja može napraviti problem kod upale hemoroida tako isto i loša hrana tj.zabranjena hrana i piće koji potiću na upalu hemoroida a tu su i cigarete,sve što volimo bude zabranjeno.
Lijek je mast od nevena,kantariona,čepići,svinjska mast,kabaš sapun koji smanjuje upalu,krompir svjež i drugi prirodni  ali i apotekarski preparati.

tags:hemoroidi,recepti,


Nema komentara:

Objavi komentar