Popularni postovi

Reishi liječi rak

Kako kod raka, reishi može pomoći i u liječenju jedne od najvećih ubojica: kardiovaskularnih bolesti. Reishi je također učinkovit u snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola, zahvaljujući polisaharidima beta-glukana i hetero-beta-glukana kao i još jednom aktivnom sastojku poznatijem kao ganoderična kiselina.
 Ja koristim po jednom receptu mog fitoterapeuta i zadovoljan sam time.Pošto je teško nabaviti ovu gljivu našao sam načina da je nabavim povoljno tako da i vama mogu ponuditi po povoljnoj cijeni.
Za recept koji ja koristim potrebno je 10 grama ove gljive.Zatim 1 kg meda pravog naravno,10 grama kurkume,10 grama Shitake gljive,te 20 ml tinkture Ehinacea koje se može nabaviti u apotekama.Gljive se samelju u prah ili što sitnije da su.Sve se dobro izmiješa i ostavi da prenoći.Ja koristim za jetru ,imunitet i jačanje kostiju.A može se koristiti za mnogo toga pa i za najteže bolesti.Koristi se po jedna kafena kašičica prije jela(triputa dnevno) a po preporuci poznatog fitoterapeuta.Može i jedna kašika dnevno ujutro po ustajanju ako nemate vremena za onu prvu varijantu.Potrebno je prije upotrebe malo promijestiti drvenom kašikom.
U svjetskoj medicini preporučuje se paralena upotreba shitake i reishi gljiva, kao odlična kombinacija u borbi protiv tumora, izrazitog porasta imuniteta posebno u tretmanima osoba oboljelih od AIDS-a.Zaštita koju Reishi nudi kod bolesti srca i moždanog udara je doista izvanredna. Srce štite tvari kao što su steroli, ganoderična kiselina, kumarin, manitol i polisaharidi. Stručnjaci vjeruju da ganoderična kiselina uklanja višak kolesterola iz krvi, smanjuje krvni tlak, smanjuje ljepljivost trombocita i ima pozitivno djelovanje na srčanu aritmiju. Kod istraživanja provedenog na 54 osobe s povišenim krvnim tlakom koje nisu reagirale na lijekove, uzimanje reishija tri puta dnevno tijekom četiri tjedna , bilo je dovoljno za znatno niži krvni tlak - navodi se u studiji Burtona Goldberga
Reishi gljiva sadrži polisaharide koji zaustavljaju tumor.Tako da u većoj dozi od oko 5 grama postižu se ovi rezultati.
Ova gljiva jača imunitet,smanjuje pritisak i holesterol i da je efikasna kod kardiovaskularnog sistema.
Tako je mnogima pomogla kod bolova u grudima od stresa i kod arterijskih hroničnih oboljenja a pomaže i kod neuroloških problema.Reishi gljiva pomaže i kod jetre,bubrega,pluća,pankreasa i srca.
Nuspojave ako se koristi duže i neprekidno može izazvati malu toksičnost i alergiju.
-Može se praviti i sa čajem.Reishi Tea - Razbiti suhu Reishi gljivu na manje komade jer su bolje za ekstrakciju tople vode.

Kuhana Reishi ide 5 komada (3-5 grama) po 1 litri vode prokuhati. (A kuhati u loncu od nehrđajućeg čelika, nemojte koristiti aluminijski lonac). Nastavite pirjati još 20 - 30 minuta.

- Za bolju učinkovitosti, trebala bi piti dok je čaj topao.
Okus reishi je gorka, ali gorka i mirisna. Možemo dodati med i tako prilagoditi okus po našem ukusu.

Tgas:Reishi gljiva,liječi rak,čaj,recept,med,

Nema komentara:

Objavi komentar