Popularni postovi

Gel za kičmu

Gel za kičmu se može napraviti ikod kuće.Uzeti jedan list kaktusa svekrvin jezik samo pazite bodljikav je i teško se vade bodlje iz kože jer pucaju na površini kože i ostaje dio u koži.Iskruže se te bodljice i samelje se najbolje štapnim mikserom.
Smjesa se rasporedi po kičmi i zamota krpom ili najlonom.Najbolje je na vatu staviti gela i dio po dio stavljati nakičmu .to sami nemožete izvesti ili veoma teško.Poslije se to zaštiti krpom ili najlonom te obuće tijesna potkošulja ili slično.Po skidanju gela namazati ulje a može se to uraditi i prije tretmana,tanki sloj .
Poslije 40 dana ovog truda kičma će biti kao nova jer ovaj gel hrani hrskavicu između pršljenova i ona se obnavlja.Može se pomiješati sa ovim svekrvinim jezikom još i aloa vera gel.
Postavljena u spavaćoj sobi ova biljka smanjuje glavobolje i snižava krvni pritisak, odlična je za respiratorni sistem i cjelokupni imunitet. Kao i Aloe vera, ovaj kaktus reguliše nivo ugljen dioksida i ispušta kiseonik tokom noći.Ali daleko od djece jer oni hvataju za list biljku a ova jepuna bodlji koje se veoma veoma teško vade iz kože.
Ne oklijevajte imajte ovu biljku u kući,stanu i držite na sigurnom mjestu zbog dohvata djece.

tags:gel za kičmu,pršljenovi,aloa vera gel,

Nema komentara:

Objavi komentar