Popularni postovi

Prirodni lijek za hemoroide

Hemoroidi se mogu liječiti prirodnim lijekom koji treba da ima svaka porodica.jer hemoroidi napadaju kada se najmanje nadaš.I onda traju do kraja života to jest malo se ponekad smire i čekaju opet priliku da pogriješite.Ljuta hrana,prehlada,hladno vrijeme uopšte,Naprezanje itd vraćaju hemoroide u život ali i bolovi dolaze odmah.
Image result for linaria vulgaris
Da bi se ublažili bolovi i olakšali sebi život potrebno je poznavati neke vrste ljekovitih biljaka.Na primjer lanilist ili divlji lan  je u narodu poznata ljekovita biljka koja pomaže kod pojave hemoroida.Samelje se svježa biljka  od cvijeta i lista te se kuha u mlijeku od čega se napravi kašica koja se stavlja na upaljene hemoroide kao oblog.

Može se napraviti i mast od iste ljekovite biljke.Treba nam  u tu svrhu 200 grama svježe biljke lanilista,10 gr. amonijaka,100 g. alkohola da smjesa prenoći u tegli a sutra se u to doda 1 kg čistog vazelina.Tegla se stavi u posudu sa vodom i grije se na manjoj temperaturi i miješa.Dok je još toplo procijedi se kroz gustu gazu i odmah sipa u potrebne posude.Čuva se na hladnom i mračnom mjestu.Dobro se sipati u manje posudice sa poklopcem koje se mogu nabaviti u apotekama.Poslije upotrebe ovog prirodnog lijeka hemoroidi nestaju ili se povlače.

tags:hemoroidi,ljekovtio bilje,lanilist,kašica,

Nema komentara:

Objavi komentar