Popularni postovi

Gljiva Reishi


Reishi gljiva čisti tijelo od toksina, povećava i regulira imunološki i endokrini sustav, štiti od nastanka tumorapoboljšava cirkulaciju i odstranjuje štetne slobodne radikale. Blokira sintezu DNK-a stanica raka, uništava enzimatsku aktivnost tumorskih stanica, ubrzava nastanak makrofaga (prirodnih stanica ubojica) i regulira limfocite T i B te time ograničava širenje stanica raka. Na taj način produžuje život smanjuje broj metastaza te povećava kvalitetu života. U kemoterapiji i zračenju reishi olakšava bolove i umanjuje toksične učinke i nuspojave (umor, gubitak apetita, gubitak kose, ’gušenje’ koštane srži, visoka sklonost infekcijama). Povećava detoksikaciju jetre te potiče obnavljanje jetrenih stanica, zato je važan dodatak u terapiji za oboljele od raka jetre. Povećava apetit olakšava bolove u posljednjim stadijima raka. Ta je gljiva najučinkovitija kod bolesti bubrega, a dobri rezultati dobiveni su i u liječenju raka dojke, prostate, jetre, slezene, gušterače i crijeva, kao i kod tumora na mozgu.

Gljiva reishi se nalazi u obliku praha i treba dnevno konzumirati 2 grama sa 2 ml bioflavonoida i može se kupiti na primjer u Hrvatskoj za 300 kuna preparat od Reishi 100g + Bioflavonoidi 120ml,vidimima negdje za 8 eura u količini od 40 grama u listićima,pakuje Budimpešta...
Reishi (Ganoderma Lucidum, hrastova sjajnica) ili na kineskom Linh Zhi je prva ljekovita gljiva u Kini i najvrijednija je gljiva kineske farmakopeje već više od 2000 godina. Bogati kineski carevi su tražili eliksir mladosti, gljivu koja će produžiti njihov život pun snage, izdržljivosti i zadovoljstva (gerontologija). Zato su reishi gljivu nazivali gljivom besmrtnosti ili pak nebeskom travom.
Opet je dobro znati šta i drugi misle,pa evo jedan od foruma  je tu:
Forum o gljivi Reishi.


tags:gljiva reishi,lijek protiv raka,

Nema komentara:

Objavi komentar